Business analysis

Analiza afacerii si a concurentei

O afacere corect pozitionata tine cont de factorii interni si externi.Analizam pentru clientii nostri afacerea din toate perspectivele. Identificam concurenta si stabilim potentialii clienti. Cercetam piata  riguros, astfel incat debutul afacerii sa fie unul cat mai lin si in concordanta cu cererea si asteptarile clientilor.

Optimizarea proceselor companiei

Conducerea unei afaceri este o operatiune dinamica. Din acest motiv procesele intr-o companie trebuie in permanenta optimizate. Fie ca este vorba de managementul resurselor umane, de furnizori, de clienti sau chiar de partea logistica, facem pentru clientii nostri o analiza complexa a proceselor companiei si propunem mecanisme de optimizare.

Analiza costurilor

Construim pentru clientii nostri un mecanism de identificare a tuturor costurilor si facem analiza detaliata a proceselor. Analiza trateaza toate etapele de la productie / achizitie si pana la comercializare. Furnizam clientilor cele mai bune solutii pentru optimizarea costurilor si cresterea profiturilor.

Dezvoltarea culturii organizationale

Fiecare afacere are nevoie de un specific ce o face diferita de toate celelalte. De cele mai multe ori acesta este si diferentiatorul care atrage clientii si ii loializeaza. Angajatii sunt vectori de comunicare pretiosi si mai ales extrem de credibili. Impreuna cu clientii nostri construim strategii de dezvoltare a culturii organizationale, dezvoltam echipe si organizam activitati care sustin coeziunea echipei.

Tehnologizarea afacerii. Identificarea solutiilor pentru optimizarea costurilor

Intr-o piata ce duce lipsa acuta de forta de munca, tehnologizarea poate fi o solutie de optimizare a proceselor. Dar de cele mai multe ori companiile nu au expertiza necesara pentru a face pasul spre automatizare. Echipa noastra analizeaza impreuna cu clientii posibilitatea de a automatiza anumite procese cu scopul de a suplini lipsa de personal sau pentru reducerea costurilor. Astfel ne asistam partenerii in identificarea celor mai buni furnizori, automatizarea proceselor, formarea angajatilor si monitorizarea ulterioara.

Recrutare de personal

Principala problema din piata fortei de munca din Romania in acest moment este lipsa de personal calificat. Din acest motiv ocuparea posturilor cu cei mai buni angajati poate fi un proces complex si de durata. Asistam clientii pe intreg procesul de recrutare, intocmim fisele de post, sprijinim in recrutarea si intervievarea potentialilor angajati si furnizam cele mai bune solutii pentru optimizarea costurilor.

Managementul riscurilor

Dezvoltarea unei afaceri poate conduce la multe riscuri. Daca acestea nu sunt luate in seama drumul poate deveni foarte anevoios, uneori chiar ducand spre faliment. In acest sens echipa Solid Consult asista clientii pe tot procesul de dezvoltare a afacerii si construieste analize complexe cu privire la potentialele riscuri.

Implementarea sistemelor de management si monitorizare

Monitorizarea proceselor poate fi un efort masiv pentru cele mai multe afaceri, mai ales cand timpul este limitat. De aceea Solid Consult isi sprijina clientii prin dezvoltarea unor procese de monitorizare si feedback pentru oricr etape de dezvoltare in care se afla businessul.